petak, 18. siječnja 2013.

Vichy hranjiva obnavljajuća bogata maska

Dok ne odselim u Berlin odlučila sam se posvetiti malo recenziranju kozmetike i onoga što mi najviše odgovara kako bi pomogla onima koji su u potrazi za određenim proizvodima. Naravno, ukoliko netko uopće čita ovaj blog. :) Čitali ili ne, ja ću ga nastaviti pisati. :) Danas donosim recenziju super fine maske za kosu. Kako sam u fazi ponovnog puštanja kose da izraste do jedne određene dužine volim da mi je kosa njegovana, zdrava i sjajna. Naravno, frizerku viđam jedno mjesečnom na ugodnom druženju i kraćenju vrhova. Mišljenja sam da nema te maske/šampona/ulja koji može spasiti kosu ukoliko se ona redovito ne šiša. Dugo sam tražila masku za kosu koja će ju zbilja nahraniti, a ne zamastiti, otežati i opteretiti. Nekada su mi maske znale biti teške na kosi, odmah bi se kosa zamastila, a sjaj i nahranjenost nula bodova. Onda su mi tako ti proizvodi stajali u kupaonici i zauzimali mjesto pa bi ih na kraju bacila.  Tada sam slučajno naišla na Vichy masku, a kako sam imala u ljekarni popust, odlučila sam joj dati šansu. Jer, ionako je besplatna, ne!? :) Moram priznati da je maska savršena za moju tanku, plavu kosu. Maska je namijenjena obnovi, zaštiti i sjaju kose. I moram priznati da odlično odrađuje posao! :)


Radi se o izrazito hranjivoj maski koja hrani i obnavlja kosu iz Vichy dercos linije. Svi znaju da je to njihova linija za vlasi. Usput moram reći kako u zimske mjesece uvijek dobijem prhut od grijanja i suhog zraka i da mi jedino njihov šampon za suho vlasište pomaže. 


Bogata maska služi obnovi i zaštiti, a namijenjena je suhoj kosi. Ja ju koristim uvijek jednom tjedno, operem kosu, prosušim ju ručnikom, stavim masku i držim oko 10tak minuta. Na dodir, maska je poput maslaca, gušće strukture i dovoljna je mala količina od sredine kose prema vrhovima. Nemam osjećaj da mi kosa upije masku, već se više maska zadržava na kosi, a onda ispiranjem samo klizne. Kosa se nakon toga super rasčešljava, a miris me podsjeća na kokos, mada ga nema u sebi.  Sadrži prirodna ulja slatkog badema, muškatne ruže i šafranike koji omekšavaju i hidratiziraju kosu. Sadrži i filtre koji njeguju obojanu i kovrčavu kosu.


Kao i većina Vichy proizvoda maska ne sadrži parabene i bojila, smanjen je udio silikona i pogodna je i za osjetljivo vlasište. Još jedna stvar koju sam primjetila na mojoj kosi jest ta da mi kosa nije naelektrizirana. Kako je dosta tanka i fina često sam imala taj problem koji je redovitom upotrebom maske nestao. U drugom postu ću napisati koje još proizvode koristim za njegu i koji su mi uvelike pomogli riješiti se suhoće, ispucalih vrhova, elektriciteta, prhuti. Maska košta 159 kn i dostupna je u bolje opskrbljenim ljekarnama. Cijena je malo visoka, ali s obzirom da traje mjesecima isplati se.



3 komentara:

  1. Hm...zanimljivo. Vichy ima odlične šampone, svakako ću obratiti pažnju na masku :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oduševljena sam sa maskom kao i šamponom. Uvijek planiram isprobati i njihov šampon za često korištenje, ali me nekako cijena odvrati jer mi kratko traje, a košta 70tak kn. :) Ali svakako ću jednom prelomiti i cijenu. :)

      Izbriši
  2. Koju masku od vichy da izaberem kad mi je tjeme masno a duzina suva.Kose ima ali dlaka suviše je tanka.

    OdgovoriIzbriši