petak, 25. siječnja 2013.

Lip care


Danas sam imala u planu napraviti post o njezi kose, ali morala sam svoje oduševljenje podijeliti s vama i sa blogom. :) Jučer sam rekla kako su stigla dva paketića, a sadržaj jednoga vam odmah danas predstavljam. Zapravo, ovaj post se može svrstati i pod rubriku skupo vs. jeftino. Post je o dva balzama za usne. A koji mogu stajati bok uz bok jedan drugome, čak se usudim reći da mali crveni prednjači. :)

Nuxe Reve de Miel balzam za usne mi je poklonila mama prije par mjeseci i od tada su sva labela otišla u smeće, a on je na tronu. :) Jeste li znali da se svake minute u svijetu proda jedan ovaj balzam? E, pa statistike tako govore. Dolazi u maloj staklenoj ambalaži od 15g, a to mu je ujedno jedina mana jer prsti uvijek moraju biti čisti kada ga nanosite, a ukoliko imate nokte kao ja, onda obavezno ostane količina pod noktima. Ovaj balzam je po meni jedna jako neobična stvarčica kojoj ne mogu naći usporedbu. Na usnama je kao gusti maslac, kao da ima neke čestice u sebi koje nanošenjem ostanu na usnama, ali se brzo upiju. Ekstrakt nevena i ulje muškatne ruže vraćaju lipide, alantoin, ulje slatkog badema i shea maslac umiruju nadražene usne, dok ih med duboko obnavlja. I ima miris grejpa. :) Sve u svemu, čista petica unatoč cijeni od 100 kuna.

Onda sam preko fejsa uočila Ammara prirodna kozmetika i naručila njihov balzam. Zbog početnih peripetija oko isporuke (jer se u našoj pošti sve izgubi i misteriozno nestane) već sam bila izgubila nadu da ću ga ikada okusiti kada je jučer napokon pronašao put do mene. I trebala sam znati kada ga Slavonka smuti da je to onda prava stvar! :)
Ammara balzam za usne sa okusom mandarine je po meni ista stvar kao Nuxe balzam, samo što se nalazi u plastičnoj kutijici od 10g i miriši po mandarini. Mana je jednaka onom Nuxovom, opet sa prstima po njemu, ali nadamo se uskoro i stiku. :) Po sastavu su jako slični, ovaj balzam sadrži kokosovo i palmino ulje, pčelinji vosak, med i mandarina. A po cijeni su nebo i zemlja. Ovaj košta 15 kuna.

Oba balzama su odlična baza za ruž ili sjajilo jer se ne razlijevaju po usnama.

Razlika: kada nanesem Nuxe balzam usne mi budu fine, lijepo se na njima stvori kao neka zaštitna ovojnica, ali kada nestane sa usana one opet budu suhe, ispucale i peku me. Sa Ammara balzamom to se ne događa, usne ostaju mekane i hidratizirane. Mislim da ću za Berlin napraviti zalihu. :)

Što vi koristite, jeste probali koji od ova dva ili čak oba? :)

Broj komentara: 10:

  1. ja evo čekam Ammarin od vanilije i sigurna sam da će biti odličan! :)

    super post! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj mi je slijedeći na WL. Vjerujem da ćeš biti zadovoljna. Ovo je definitivno dokaz da se za puno nižu cijenu može dobiti odličan proizvod. :) Hvala na pohvali. Puno mi znači. :) Imam onaj glupi smiješak na usnama. :)

      Izbriši
  2. Planiram već neko vrijeme kupiti Ammaru i nikako. Drago mi je što ti je baš taj bolji. Ipak je kvaliteta u handmade proizvodima. Woot woot Croatia made! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako sam se iznenadila kvalitetom, toliko da sam odmah morala napisati post. Sreća pa mi je Nuxe pri kraju i mislim da ga neću više kupovati, osim ako mi ga netko ne pokloni. :) Imam ja još jednu sellericu sa handmade kozmetikom koju ću uskoro predstaviti na blogu. :) Ammara mi je tek nedavno otkriće. Ali Slavonke smo pa smo se odmah razumjele... :)

      Izbriši
  3. Draga imenjakinjo, upravo si me nagovorila na narudžbu još jednog balzama :) 15 kn stvarno nije puno. Ja zasad koristim voćna labella, melem i garnierov balzam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sva labela su mi super dok su na usnama, ali kada padnu odmah mi usne počinju pucati i jako me peku. U ovome sam našla spas i garantiram zadovoljstvo. :)

      Izbriši
  4. Hm...nisam niti jedan od ova dva isprobala ali nakon ove recenzije svakako planiram ;).

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jel moguće da ti nisi isprobala!? Nekako ti ne vjerujem! :) Svakako probaj, ako imaš priliku oba, ako ne, onda mali crveni i napiši dojmove...baš me zanima... :)

      Izbriši
  5. ovo moram isprobati što prije, po recenzijama djeluje savršeno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I je! Zaista sam se dugo mučila da pronađem nešto ovakovo. Ove zime pogotovo. Izgleda da me godine stižu pa mi koža postaje sve zahtjevnija... :) Sigurno ćeš biti zadovoljna.

      Izbriši