ponedjeljak, 7. siječnja 2013.

Kako teku pripreme?

 Mislim da je odgovor na ovo pitanje posve logičan: kao kod pravog ženskog bića koje mora imati sve pod kontrolom. Rekla bih da imam "švapske" krvi u sebi pa sve sto puta ponovim, razmislim, prevrtim naprijed/nazad, a pošto me opasno godine love po novom i zapišem. :) Joj, da me netko čuje! A do jučer sam se smijala baki jer ne zna napamet svoju lozinku od kartice...Hmmmmm, kad bolje razmislim možda bih ju i ja trebala zaboraviti na neko vrijeme!? 

No, krenimo redom. Kako sam dobila stipendiju, dakle, legalno boravim u Njemačkoj, prva stvar koju moram napraviti je izvaditi vizu. Sutra putujem u Zagreb, u ambasadu, gdje predajem zahtjev za vizu i onda za koji dan ju podignem. Kod Švaba nema kec mec, ovako ili onako, kod njih je sve dovedeno gotovo do savršenstva. Prvo se prijaviš, pa dobiješ termin (jer logično ne možeš opsjedati ambasadu kad ti se prohtije), pa skupiš dokumente i onda sve lijepo dobiješ nazad za koji dan. Naravno da ću boravak iskoristiti za jedan dobar shopping jer mi treba nova garderoba. Jedna od novogodišnjih odluka bila je kupovati samo na sniženjima, kupovati kvalitetniju robu i dobro promisliti o svakoj idućoj kupovini, napraviti bazu i onda samo nadopunjavati. Popriličan broj novogodišnjih odluka vezan samo za garderobu, da ne govorim o šminki i ostalim ženskim zadovoljstvima. :)
Već danima me muči pitanje kako spakirati život od nekoliko mjeseci u samo 23 kg, koliko dozvoljavaju na aerodromu? Kad pomislim da idem sa čizmama i kaputom, a vraćam se u najveće ljeto, uopće ne znam odakle krenuti. Mislim da ću morati razviti neku strategiju pakiranja kofera. Do sada sam već izvježbana u pakiranju kofera brojim putovanjima, ali mislim da će ovaj put biti pravi izazov. 
Ovih dana ću se najviše družiti sa svojim novim rokovnikom, specijalno kupljenim za boravak u Berlinu (hvala!), mojim mobitelom, putovnicom i naravno ružem...Jer kako osvojiti svijet bez ruža na usnama? :)  



Toliko za prvi dan. U Zagrebu me očekuje puno toga i baš se veselim! Naravno, sve će biti objavljeno. :)

Jedna za dobro raspoloženje! :)

2 komentara:

  1. Bravissimo!!!! I will be following your posts, keep them updating regularly! Goranka, Rahela i ja se već spremamao na uskršnji obilazak Berlina, nadam se da ćeš imati vremena da nam budeš vodič in your spare time.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedva čekam dolazak i da vam budem vodič! :)

    OdgovoriIzbriši