ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Gdje sam bila i što sam radila?

Ne znam jeste li našli na ovome svijetu jedno mjesto na koje se uvijek vraćate, mjesto gdje nalazite utjehu, ljubav, mir i energiju. Ja sam pronašla takovo mjesto i vraćam mu se svake godine jer kada odem od tamo svijet je nekako ljepši, ja sam mirnija, zadovoljna i dugo vremena me ništa ne može dodirnuti. Pokrajina Baden-Württemberg, regija Baden, mjesto Kenzingen. Od 1998. godine ovo je moj drugi dom, moja oaza mira, mjesto na kojem su se dogodile i još uvijek se događaju najljepše stvari u mome životu. Gradić broji nekih 9,500 stanovnika, gradonačelnik je moj veliki prijatelj, neprekidna potpora u poslovnom svijetu, a građani moja druga obitelj. To je mjesto gdje me se poštuje i cijeni, gdje me se smatra velikim prijateljem, nema toga što netko ne bi učinio za mene. Toliko vam puna srca i mira sada pišem jer dugo nisam bila ovako mirna i ispunjena. Berlin je prekrasan i dalje, ali za Kenzingen me vežu posebni trenutci. Puno puta sam tu i plakala, ali samo zato jer ne mogu ostati. Tu sam se najviše smijala i još uvijek se smijem. Proteklih 20 dana sam tu doživjela ponovno svoje lijepe trenutke, ali ovaj puta nisam plakala na odlasku. Bila sam sretna jer znam da ću se vratiti. To je i izborna jedinica moga zastupnika. Tako da sam dio provela sa njim, a dio sa drugim ljudima. Svake dvije godine se u Kenzingenu događa Altstadtfest, srednjovjekovni sajam koju obično poprati i naša delegacija iz Hrvatske. Radila sam i u Europskom Parlamentu. Lijepo je bilo vidjeti hrvatsku zastavu na ulazu, slike Hrvatske i slušati prijevode na hrvatskom jeziku. Napokon smo dio Europske Unije. Zanimljivo je da sam došla iz jedne zemlje koja nije bila članica, a sada se vraćam u EU. Lijepo je prevoditi na domjenku za hrvatsku delegaciju. Lijepo je bilo reći: Danke, Deutschland. Puno toga se izdogađalo što vam ne mogu prenijeti kroz ovaj post. Zato uživajte u slikama. :)
I da, poželjela sam se bloga i vas koji me vjerno pratite. Nadam se da će te mi oprostiti ovu odstutnost kao i ovu koja će uslijediti naredna dva tjedna jer idem na još jedan put i želim ovo vrijeme maksimalno iskoristiti. A onda po povratku ćemo se opet ponovno družiti uz razna darivanja, novitete, nove postove i nazdravljati uživo novim prijateljstvima. :)

Broj komentara: 35:

  1. Koji divan gradić i divne slike :) stvarno si uživala :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bih još jedan post o ovom čarobnom gradiću i kako si tamo prvi put završila i sve :)
    Ma samo ti uživaj nama, blog šmog :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Neka ti uživaš još malo...i kako te nisam baš čitala prije nego što si otišla u Njemačku, tek sam sad povezala da smo kolegice po struci In Real Life, doduše ti očito usmena, a ja pismena :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Slike su predivne. Potpuno neverovatno mesto. :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. grad je kao iz bajke! mogla bih da se zamislim u njemu :)
    fotke su savrsene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa imaju oni razvijen turizam, možeš ih posjetiti. :)

      Izbriši
  6. Prekrasno mjestašce i divne fotografije. Pomalo ti zavidim ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divno mjesto,jasno mi je da tu uzivas...samo ti putuj i iskoristi svaki trenutak,slikaj i dalje pa nas obraduj kojim ovako lijepim postom!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako lijepe slike, prekrasan gradić :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivno si to napisala draga, naježih se! Ja još uvijek nisam pronašla svoju oazu mira, ali drago mi je da ti jesi ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. `Nadji svoj mir i sledi ga` <3.
    Predivne fotografije, mnogo mi je drago da si uzivala.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mirna, naravno da ti nismo ni zamjerili što te nema. Divna si! ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš lijepo i mirno izgleda gradić :)) Imam i ja jedno mjesto za koje me vežu uspomene: jedna plaža na Krku na koju se momak i ja svako ljeto vraćamo (mada mislim da ćemo ovo ljeto morati preskočiti; nije greda, može se i na jesen).

    OdgovoriIzbriši
  13. super fotke, drago mi je da si ih podijelila s nama :D
    samo ti puni baterije, mi ćemo te čekati ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Predivan gradić! A čitajući tekst sam se naježila, predivno je kad imaš tako neko mjesto koje ti donosi unutarnji mir i koje je prepuno lijepih uspomena. :)
    Pozdrav od buduće kolegice! xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se i hvala na ovako lijepim riječima. :)

      Izbriši
  15. Predivne fotke, draga :)
    Tako mi je drago da si uzivala :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Predivan je gradić, drago mi je da u njemu nalaziš utjehu, sreću i mir :)
    Nekako me posebno dira u srce čuti da smo sada dio EU :D

    OdgovoriIzbriši