petak, 22. ožujka 2013.

Skin Care #2

Već sam na početku svoga bloganja pisala o svojoj njezi kože, ali dolaskom ovdje stvari su se značajno promijenile. Prvo, od 22 dana koliko sam ovdje, 20 dana pada snijeg i temperature su neprekidno ispod nule. Vani brije jaki vjetar i hladnoća, a unutra sam na suhom zraku. Drugo, žalila sam se već na vodu, koja je puna kamenca, koji žestoko nagriza kožu tako da sam od suhe došla do jako suhe kože. Ali srećom, pronašla sam proizvode koji jako pomažu kožu držati pod kontrolom i opskrbiti ju vlagom. Njega se sastoji od četiri koraka i hrpe dobrih proizvoda. Nadam se da će te nešto pronaći za sebe. :)
1. Skidalice šminke
Biopha micelarna otopina- jedina stvar koju uvijek nosim sa sobom jest ova micelarna. Već sam pisala o njoj i koliko sam zadovoljna pa evo ukratko: koristim ju isključivo za skidanje šminke sa očiju, jako je blaga, odlično skine šminku, čak i vodootpornu. Možete ju koristiti i za lice jer je jednako blaga, ne isušuje kožu niti nagriza oči.
Yves Rocher mlijeko za skidanje šminke- sa ekstraktom soka jasena, namijenjeno suhoj, do jako suhoj koži, malo gušće tekture, jako lijepo njeguje lice, stvara blagi film na licu te ukoliko imate malo jaču šminku na očima, skida i nju bez problema i bez nagrizanja.
Yves Rocher tonik sa ekstraktom soka jasena- ista linija kao i mlijeko, namijenjena suhoj koži, jako ju fino hidratizira i pokupi višak nečistoće. Lice bude mekano i glatko te lijepo nahranjeno.

2. Čistilice
Yves Rocher gel za umivanje lica- namijenjen je svim tipovima kože, jako blagog i ugodnog mirisa, sa organzski uzgojenom aloe-verom, gelaste teksture, koja se u doticaju sa vodom pretvara u pjenicu. Jako blag za lice, ne isušuje kožu i 98% je prirodnog porijekla. Možete trljati i očim s njim, neće im ništa biti, jako je blagi.
Caudalie peeling za lice- kremaste teksture sa sitnim zrncima za peeling, jako nježan za kožu. Daje licu osjećaj svježine bez dodatnog isušivanja. Koristiti jedan do dva puta tjedno te nakon toga nahraniti lice kremom. Uskoro malo opširnije.

3. Hidratacija
Melvita ružina vodica- ujutro nakon umivanja prva stvar koju koristim, a prije kreme, jest ova vodica. Pomaže licu zadržati vlagu te je idealna kao podloga za kremu. Jako je blagog i finog mirisa koji po nanošenju ishlapi. Voljela bih da se barem malo duže zadrži jer je jako ugodan. Jako se brzo upije, dovoljno je dva puta špricnuti i cijelo ste lice nahranili.
Caudalie S.O.S. serum- moj HG proizvod u posljednje vrijeme, vodenaste teksture, brzo upijajući serum kojeg koristim navečer. Pomaže koži u borbi protiv isušenosti. Jako finog, blagog mirisa, bez parabena. Uskoro opširnije.

4. Njega
Green Line multivitaminska dnevna krema- i dalje moj favorit među kremama, lijepo nahrani kožu i odlična je kao podloga za make up. Ako niste pročitali post o njoj, vrijeme je. :)
Yves Rocher noćna krema sa ekstraktom soka jasena- puteraste/buteraste teksture, kao maslac, ali jako maziva i bogata bez ostavljanja masnog traga. Jako se brzo upije i nemate osjećaj zatezanja. Ujutro je lice nahranjeno i glatko. Zadržava vlagu na koži. Ugodnog i blagog mirisa.
Nikel balzam za oči- spada u noćnu njegu zbog svoje masnjikave teksture. O njemu sam također pisala, pa se možete ovdje podsjetiti.
Nuxe kremica za okoloočno područje- spada u dnevnu njegu. Također jedan od HG proizvoda koje ne mijenjam. Post o njoj možete pročitati ovdje.
Moram napomenuti kako u njegu još spadaju i Merz specijal dražeje za kožu, kosu i nokte, kao i bočica vode bez koje nikuda ne idem. Ali vrijeme je grozno, lagano padam u ovaj zimski blues. Imate neke savjete kako napuniti baterije jer ne mogu više podnijeti ovo sivilo i snijeg?! :(



Broj komentara: 28:

  1. Dosta tu ima proizvoda, ali ako ti pomazu - neka! :) Pomogla si mi da prelomim oko novog YR gela, s obzirom da sam moj Calmille ili kako vec da se zove, sa kamilicom, potrosila. Mislim da cu prvo uzeti Bio gel :D A mozda i Nutritive mleko!
    Inace ne mogu verovati da pada sneg 20 dana!!! Mada kada razmislim bolje to nego ovo nase vreme - danas sneg, juce kisa, prekjuce pravo prolece. -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si nešto pronašla i nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja. Da, već 20 dana pada. Ili po cijele dane ili s malim odmakom, ali pada i ubija.

      Izbriši
    2. Sad gledam na HR sajtu i tamo nema Bio, pa racunam ni kod nas nema. :/ Smor.

      Izbriši
  2. Sve su mi draži postovi o preparativi, zaista ih pročitam u jednom dahu.... mnoge od ovih proizvoda želim probati....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema dobrog make up-a ako koža nije njegovana. Često to zaboravimo. I ja jako volim čitati o preparativi.

      Izbriši
    2. Baš tako..... moram mijenjati navike, na dobrom sam putu, ali ne mogu se zavaravati i reći da mi je jednako drago kupiti preparativu i dekorativu.... boje su ono što ja jako volim....

      Ali borim se i uspjeću da se izborim :-D

      Izbriši
    3. Meni je mama usadila taj osjećaj da je krema uvijek na prvom mjestu tako da sam odrasla na Becutan kremi koju sam do nedavno koristila i bitnija mi je njega lica, već neki dobar ruž. Sad ćeš imati curicu pa znaš kako ćeš. :)

      Izbriši
    4. Ma uvijek sam ja njegovala kožu, nisam je nikad zapuštala.... možda se nisam dobro izjasnila, ali nisam toliko puno ulagala kao u dekorativu..... mislim da treba puno više da se ulaže u preparativu nego u dekorativu....

      Izbriši
    5. Znam, znam. Shvatila sam što želiš reći. Definitivno se slažem da trebamo više u preparativu ulagati. Nema te šminke koja može sakriti loš ten koji je uzrok nemara. :)

      Izbriši
  3. Sad ću biti malo zločesta i reći: da barem imaš masnu kožu kao ja, pa da čitam kako njeguješ kožu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja suosjećam sa Girly girl komentarom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napisat ću i post o njezi masne kože, imam jednog experta za to.

      Izbriši
  5. ja se suosjećam s tobom iako nisam u Berlinu - ja sam se iz Splita preselila u Zagreb i koža i kosa mi pate (dobro, nije nikakva drama, al ono, kući je bila bolja situacija) zbog teške vode pune kamenca i zbog centralnog grijanja. a šta ćeš, život-borba, sve će to proć, vidim da se lipo brineš o svojoj koži, tako da nema straha! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I tebi je velika promjena, isto različiti uvjeti. Brinem se jer moram, jako je zahtjevna. Ne bi mi samo šminka pomogla.

      Izbriši
  6. Koliko toga :D nisam prava osoba za komentiranje preparative jer ju malo zapostavljam i nekako ju nemam naviku gomilati kao dekorativu. A što se tiče zime i podizanje energije, učlani se možda u neki klub, aerobik ili tako nešto pa ti možda bude bolje. A ako nisi taj tip, onda uživaj u shoppingu i dobroj hrani :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je dnevna i noćna rutina, nije to nagomilavanje, sve se uredno za mjesec dana potroši. :) Trenutno ne mogu ništa trenirati jer mi treba preko sat vremena da dođem do kuće, a ukoliko sjednem mokra na tramvaj mogu se samo razboliti.

      Izbriši
  7. predivan post :))
    WL mi je odmah narasla :D

    Ako te tješi ni ovdje nije puno bolje, moj prijedlog za punjenje baterija sobni bicikl:))
    Ja se nakon njega 50%bolje osjećam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi da je narasla WL? pa ti nema šta nemaš! :) Imala sam i to pa mi je dosadan. Moram nešto drugo pronaći.

      Izbriši
  8. Obožavam čitati o preparativi :) Mrzim kada mi je lice toliko isušeno da mu treba dosta hidratacije, pogotovo zimi kada se zna čak i perutati. Onaj tko to nije probao jednostavno ne može shvatiti zašto nama treba toliko kremica da nam se koža donekle unormali i hidratizira jer mi je najgore kada idem nanjeti puder na isušenu kožu - ouch! :) Volim Yves Rocher proizvode i ovo mlijeko za skidanje šminke me sad privlači :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ipak mi je još uvijek draže imati ovakovu kožu već druge probleme poputi akni, prištića i ostalih nečistoća. :) Kupi ga i nećeš požaliti. :)

      Izbriši
    2. Yes, yes darling, hoću :) Potpisujem prvu rečenicu :)

      Izbriši
  9. Kako mrzim snijeg i zimu ne mogu ti pomoći da te malo razvedrim :( jer i sama pomisao na vrijeme tamo mi je mrska :( ali kad se vratiš u srpnju taman će biti paklene vručine pa nek te to barem malo tješi :D.

    Sjajni proizvodi i lajkam se ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tad će biti neizdrživo, opet druga krajnost. Nekako ću se morati sama izboriti. :(

      Izbriši
  10. Obožavam citati postove o preparativi. Iako imam masnu kožu, našle smo se kod jednog proizvoda- YR Nutritive Vegetal gela za čišćenje lica. Namjerno sam ga kupila jer sam htjela nešto blago, a učinkovito, i moram reci da sam za sada zadovoljna. Jako se kratko druzimo pa se ne mogu još potpisati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi se već družimo neko duže vrijeme i jednako smo si dobri kao i prvog danas. Super mi je.

      Izbriši
  11. Interesantno mi je upratiti sta se koristi za preparativu suhe koze. Moja je mjesovita pa nikada ne znam gdje cu vidjeti nesto zanimljivo :)
    Preparativa je najbitnija, dobro je sto u nju ulazes. Svidjaju mi se svi proizvodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima ovdje i proizvoda koji bi sigurno odgovarali i mještovitoj koži kao što je YR gel za umivanje, Caudalie serum, ružina vodica. I ja volim čitati ovakove postove, uvijek nešto dobro pronađem.

      Izbriši