nedjelja, 10. ožujka 2013.

Lazy Sunday #3

Dugo nisam imala ovaj post. Onako malo, odmak od kozmetike i šminke. Berlin se sinoć počeo bijeliti. I zabijelio se dobrano. Nisam nigdje bila, gledam samo kroz prozor. Sutra ću na putu za posao uslikati da vidite kako izgleda. Predivan je grad. Totalno sam se zaljubila i saživila. No, rekla bih da to nije bila ljubav na prvi, već drugi pogled. Svakim danom ga otkrivam malo više. Ono što me iznenadilo jest osjećaj sigurnosti. Unatoč činjenici da ima preko 4 milijona stanovnika, dok hodate ulicama osjećate se sigurno. Donosim vam još novih sličica. Uživajte! :)
Brandenburger Tor
Brandenburška vrata su najpoznatiji simbol Njemačke i Berlina. Na samom vrhu se nalazi četveropreg sa božicom mira okrunjenom lovorovim vijencem. Znamenitost je obnovljena 2002.godine. Vrata su od 19. stoljeća bila žarište brojnih zbivanja. Odmah iza vrata se nalazi najpoznatiji hotel Adlon i brojna veleposlanstva. Htjela sam slikati vozni park, ali bilo je poprilično mračnom. Ne moram reći koja sam auta sve vidjela.
Potsdamer Platz
Srce metropole su upravi nalazi na Potsdamer Platzu. Ovo što vidite je Sony Centar u kojem se nalaze brojna kina i kafići kao i Berlinski filmski muzej koji planiram uskoro posjetiti. Potsdamer Platz je trenutno najživlje okupljalište kako za stanovnike tako i turiste.
Podzemna željeznica- povijest na svakom uglu
Njemci nisu ponosni na svoju povijest, ali zato na svakom uglu imate dio povijesti. Od ostataka berlinskog zida, do raznih spomen-ploča. Ovo su slike podzemne kod parlamenta i u blizini. 
Nadam se da vam se svidjelo. :) Ja znam da uživam u svakom trenutku i da želim podijeliti s vama. :)

22 komentara:

  1. Predivan grad! Drago mi je da si se saživila, meni inače isto tako malo treba da se saživim gdje god idem :) Prošlo ljeto smo suprug i ja bili kod prijatelja u Francuskoj 7 dana i jednostavno je nenadmašiv osjećaj kada sami šetate gradom kojeg ste upoznali već prvi ili drugi dan - bez vodiča, bez karte, istražujete slastičarne, dućane, uličice, pekare... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U nešto lijepo mi se zbilja nije teško saživiti. Grad je predivan. I svatko bi ga trebao barem jednom posjetiti. Francusku isto namjeravam istražiti, vjerujem da je predivna. Bila sam samo u Parizu, ali vjerujem da je Pariz najmanje Francuska. :)

      Izbriši
    2. Pariz je najmanje Francuska - sve je napravljeno za turiste i naglasak je stavljen na trošenju novaca. Borrdeaux i regija su s druge strane predivni: ocean, pješćane plaže, grad, sir i vino...
      Uživaj dok si u Berlinu i pokaži nam što više ovakvih postova :)

      Izbriši
  2. Predivno...zaista predivno. Drago mi je da si i ti zadovoljna i da uživaš.

    Svakako se radujem nadolazećim postovima :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) mislim na tebe kad god uđem u parfumeriju i isprobavam novitete. Grad oduzima dah i jako sam sretna što sam ovdje.

      Izbriši
  3. O svim sam tim mjestima čitala i slušala, ali evo prvi put da gledam slike. Nisam bila u Berlinu, u Njemačkoj sam samo posjetila Mainz, ali vjerujem da ću otići bar jednom :) i drago mi je da ti je lijepo i da uživaš tamo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Znaaam, nekako to podnosim. Teško je, ali guram. :)

      Izbriši
  5. predivne fotke :) bas ti je tesko :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Uživaj, ja jako volim Berlin :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlične fotke, prosto sam se zadivio da imaš takvo dobro oko :D

    No mogla si ipak frendu za rođendan neku "rasnu" ciciku uslikat :))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opet si sumnjao u mene?? Nema rasnih cicika ovdje...znaš kakve su njemice.

      Izbriši
  8. Predivan grad, prelepe fotke...Da li ti zavidim? Malcice. Ali ne mozes me kriviti. :P :*

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajme Mirna, pozovi me na kavu :D

    Prelijepe fotografije i tekst, baš sam uživala <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hajde, ti i Ivana jedan vikend k meni. Slobodno.

      Izbriši