subota, 16. ožujka 2013.

Clinique BB krema

Danas sam vam obećala dva posta. Kad sam pisala o New In proizvodima svi ste pisali da želite dojmove BB kreme. Danas ih i donosim. Zapravo sam htjela kupiti Dior BB kremu, ali ne znam zašto sam se na kraju odlučila za ovu. Nakon prvog nanošenja sam pomislila koja glupost, ali onda sam ju tesitrala do maksimuma i moram priznati da sam jako, jako zadovoljna.
Krema dolazi u klasičnom i prepoznatljivom Clinique pakiranju, u zelenoj tubici i sadrži 40 ml proizvoda. Rekla bih da je ovo BB krema/tonirana krema/puder u jednom. Sad mojih nekoliko načina nošenja i primjedbe:
1. krema nanešena na čisto, očišćeno lice bez prethodne hidratacije- BB kreme zapravo sadrže hidratantnu kremu u sebi pa ju ne morate prethodno nanositi. Ja imam izrazito suhu kožu i ova krema se sama pokazala dostatnom. No, ja ipak stavljam još hidratantnu kremu ispod. Dakle, netko tko ima masnu kožu, može slobodno preskočiti hidratantnu kremu jer je ova dovoljno hranjiva.
2. krema bez pudera za fiksiranje- neko vrijeme sam nanosila samu kremu, ali s obzirom na radno vrijeme nakon nekih 6 sati mi se lagano počela uvlačiti u pore i pretvarati se kao u neki praškasti puder. Nije to bilo nešto jako i posebno izraženo, ali ja sam primjetila. Kao što ste pročitali, trajnost joj je definitivno plus jer traje i traje.
3. krema sa puderom za fiksiranje-definitivno dobitna kombinacija jer traje cijeli dan, osim što već predvečer ipak morate malo potapkati višak masnoće sa lica. Ja koristim u kombinaciji sa Yves Rocher puderom.
Krema dolazi u tri nijanse: nuance 01, 02 i 03. Vrlo maštovito, nema šta. :) Nijansa 01 je za roskasti podton kože i jako, jako svijetle osobe. Nijansa 02 je za osobe žućkastog podtona, također za osobe svijetle puti, ali ipak je malo tamnija. To je ujedno nijansa koju sam ja odabrala. Nijansa 03 je za osobe tamnije puti.
Također sadrži zaštitni faktor 30 i štiti kožu od preranog starenja i pomaže joj izgledati lijepo. Krema ima neki između dewy i mat finiš. Uglavnom, jako lijepo. Prekrivanje joj je srednje jako. Nisam sigurna da sve nedostatke prekrije, ali za jednu BB kremu je i više nego odlično. Ja sam ju kupila u Douglas parfumeriji po cijeni od 29 eura. Jeste ju isprobale? Kako vam se čini? :)

31 komentar:

  1. Isprobala ali meni nije odgovarala, odnosno mojoj masnoj koži :( tako da se nismo dugo družile na žalost :(.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ću je onda zanemariti. Prema recenzijama sam skužila da Ivana i ja vodimo sličnu bitku s kožom pa se dosta vodim njenim riječima. Tvoja recenzija mi je odlična, ali si spomenula da imaš suhu kožu, dok sam ja totalna suprotnost. Masna/kombinirana, povremeno s vrlo suhim dijelovima... Ukratko, komplicirana.

      Izbriši
    2. :( Probaj potražiti tester pa isprobaj.

      Izbriši
  2. Zvuči odlično, bi li ti bio problem napisati još poneku nijansu pudera koje su ti bile dobre (npr ako si koristila Bourjois ili Mac to bi bilo super) da steknem bolju predodžbu o nijansi, po swatchu mi izgleda da bi mi mogla odgovarati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala niti Mac niti Bourjois. Zapravo, nemam baš nekog iskustava sa drogerijskim puderima. Daj mi opsi kože pa ću ti reći jer sam isprobala sve tri nijanse. Ja sam jako svijetle puti, ali nijansa 01 je meni bila previše svijetla, kao da sam bijelu boju nanijela na lice i previše rozog u sebi. Nijansa 03 je bila tamna i u odnosu na vrat jako neprirodna. Nijansa 03 se savršeno spojila sa bojom puti i podtonom kože, tako da ako si nešto oko 02 i 03 najbolje da isprobaš prije nego naručiš.

      Izbriši
    2. Hvala ti na odgovoru :-), ja sam svijetla sa žutim podtonom, mislim da bi ova nijansa 02 mogla biti ok... Šteta što ne postoji mogućnost kupovanja testera za pudere, to bi mi uštedilo puno novca koji je otišao na promašene nijanse...

      Izbriši
    3. Ali možeš uvijek doći sa malom kutijicom i zatražiti malo da ti odvade da probaš. da, definitivno bi to boja odgovarala, jedino ne znam kakovu kožu imaš, možda bi ti bila suha ili previše masna. Kupi u ljekarni kutijicu i zatraži da ti odvade pa tek onda kupiti. :)

      Izbriši
  3. Nisam je probala, ali merkam je već neko vreme. Možda svratim do Sefore po neki tester ili nešto. :) Svidja mi se što je postojana! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hajde, baš me zanimaju dojmovi. Ivana nije zadovoljna. Da vidimo tebe.

      Izbriši
  4. Ja isto imam masnu kozu pa nesto i ne zelim da je isprobavam, posebno s obzirom na cenu. Za sada sam prezadovoljna mojim Bourjois Healthy Mix serumom i Garnierovom BB kremom za masnu kosu. Mada je ja bas ne bi nazvala kremom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je također bila ok ta BB krema od Garniera. A Bourjois Healthy mix mi je već neko vrijeme na WL, ali s obzirom da ide toplije vrijeme ostavljam ju za zimu.

      Izbriši
  5. Također imam istu BB kremu u nijansi 02 i slažem se sa svime što si napisala.
    Od svih probanih BB krema kod nas,ova jedina donekle nalikuje Azijskim BB kremama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, drago mi je da si potvrdila, da ne ispadne da mlatim praznu slamu. :)

      Izbriši
  6. Ja trenutno imam testera kod sebe ali meni ipak treba jace prekrivanje pa cu razmislit o tome :) na snizenju je sto je dobra stvar :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vau, gdje to ima Clinique na sniženju? Jesi probala dva puta ju nanositi, nadograđivati na kritičnim mjestima?

      Izbriši
    2. Isprobavam je jos uvijek pa cu razmislit, mozda za ljeto jer imam oziljke crvene od akni pa mi treba malo jace prekrivanje. Zasad koristim vichy dermablend puder.

      Izbriši
  7. Ja sam je bila htjela kupiti pa me Ivana odgovorila... ali baš ako tebi sa suhom kožom odgovara, onda meni sa masnom sigurno neće......

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne mora biti. I Martina sa Dear Skin muči muku sa kožom pa je rekla da je zadovoljna. Mislim da je sve individualno. Nabavi tester. Ili ja kad se vratim ću ti poslati uzorak pa ćeš vidjeti.

      Izbriši
  8. Kupila sam jednom Garnier BB kremu i rekla više nikad. Meni one nemaju dovoljno dobro prekrivanje, stoga ih uvijek preskačem, ali uskoro stižu CC kreme i na naše tržište, stoga se nadam da će one biti bolje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam imala tu garner BB kremu, bila mi je ok, ali ništa posebno. Ova je zato mrak. :) Nabavi tester i ne budi tako skeptična. :)

      Izbriši
  9. Ja nisam mjerodavna jer je jedina BB krema koju sam ikad isprobala azijska, koja prekriva kao puder. Ali inače mi ne bi bile dobre ove europske, ne s mojim aknama i ožiljcima itd. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja planiram isprobati neku sa azijskog tržišta pa da baš napravim usporedbu.

      Izbriši
  10. Mene jako zanima njihova CC krema koja bi trebala brzo bit u prodaji, ako već nije gore kod vas. Čini mi se bolje od ove BB, makar je i ona ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam gledala CC kremu. Previše je toga, ne mogu sve pratiti. :)

      Izbriši
  11. Nisam probala, ali sada želim probati :)
    Baš sam se mislila da bi mi 01 odgovarala budući jesam jako svijetla i još k tome ružičastog podtona, ali ako kažeš da je tebi bila presvijetla, hmmm - morati ću probati i nijansu 01 i 02 prije nego se odlučim na kupnju :) I drago mi je da napokon neka BB krema na našem tržištu sliči azijskim BB kremama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala niti jednu sa azijskog tržišta, ali bih baš voljela, čisto da usporedim.

      Izbriši
  12. zvuči mi oooodlično, ali mislim da mi ova nijansa nebi odgovarala, a ona za rozi podton mi je presvijetla :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se pitala kome odgovara nijansa 01. Ja sam inaće jako, jako svijetla, a meni je presvijetla. Probaj onda sa 03. Možda ta bude bolja. Da, odlična je.

      Izbriši
  13. Upravo sam došla iz Mullera i sad tražim iskustva s ovom BB kremom, nisam ni znala da imaju različite nijanse, jer u Jokerovom Mulleru stoji samo jedna na polici i cijena je oko 285kn. Vizažistica ju je isprobala na meni i skroz se stopila s kožom baš nevjerovatno dobro mi je izgledala, inače sam hladnog podtona i skroz svijetle puti. Mislim da ju sigurno budem kupila uskoro kad budu imali popust na preparativu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je to onda ova. A pitanje je, jesu li dobili uopće u Hrvatskoj sve nijanse ili samo jednu. Provjeri po ostalim parfumerijama.

      Izbriši