subota, 2. veljače 2013.

Skin Care

Bliži se datum polaska (jeee, još samo 27!!) pa sam svu kozmetiku i kupovanje iste svela na minimum. Ipak, i dalje njegujem lice svakodnevno i nekako imam osjećaj da se puno više piše i govori o šminki, a manje o njezi lica. A bez dobrog lica, nema ni dobre šminke. Logično, zar ne? :) Dakle, moja njega lica se sastoji od tri koraka: čišćenje šminke, uklanjanje preostale nečistoće te hidratacija. Ovi proizvodi su mi trenutni favoriti:
Skidalice šminke:
BioPha micelarna otopina- probala sam gotovo sve micelarne valjda, od Vichy, La Roche Posay, Yves Rocher, Bioderma, Avene i zaista mogu tvrditi da mi je omjer kvalitete i cijene ove micelarne fantastičan. Skine svu šminku sa područja očiju bez problema, namočim vaticu, malo držim i šminka nestaje. Ne isušuje lice, ostavljam kožu hidratantnom i ne nagriza oči.
Yves Rocher vodica za uklanjanje šminke sa područja oko očiju- ovu skidalicu sam dobila na poklon pri zadnjoj narudžbi. Vrlo je neobična jer je mješavina gela i tekućine. Ne mogu reći niti da je jedno, a niti drugo. Dobro skine šminku sa očiju, ali nisam nešto oduševljena jer godinama koristim micelarne pa mi se teško odviknuti.
Yves Rocher hidratantno mlijeko za lice- jako fino, lagano mlijeko za skidanje šminke. Odlično skida šminku sa lica, jako ugodno miriši i ostavlja lice nahranjenim.
Melvita tonik za suhu kožu- o njemu sam već pisala (klik) i dalje stojim iza svake napisane riječi. Super hidratantan tonik koji nanosim nakon što lice umijem vodom, a prije kreme.

Uklanjanje nečistoća i peeling:
Nivea pjena za čišćenje lica- izbjegavam koristiti agresivna sredstva za uklanjanje nečistoća te sam dugo tražila neku laganu pjenicu i pronašla sam je. Ova pjenica je super blaga za suho lice, treba je jako malo na pumpicu, jako fino očisti sve sa lica, a ne isušuje kožu. Ne koristim ju prečesto, možda svaki drugi dan i jako sam zadovoljna. Jedino prije lice uvijek očistim micelarnom, nisam do sada pokušala kompletnu šminku skinuti umivanjem.
Palmer's kakao peeling- odličan peeling za lice na bazi kakaa sa sitnim zrncima koji bižanstveno miriši. Nema ga kod nas za kupiti, naručen je preko Feeluniquea i vrlo je povoljan. Jako ugodan na koži, vrlo malo ga treba, nježan je, a kožu ostavlja mekanom i besprijekornom.

Hidratacija:
Green Line Hydroactive krema- jer mama uvijek zna najbolje! Na ovu kremu me nagovorila moja majka i pogodila je. Dugo sam bila vjerna Vichy Aqualia Thermal kremi pa sam s njom bila pri kraju i onda me mama savjetovala da probam ovu. Odlična krema za vlažnost kože, brzo se upija, odlična je podloga za šminku i ne sadrži parabene.
Palmer's Cocoa Butter noćna krema- bogata noćna krema sa kakao maslacem iz iste linije kao i peeling. Dobro nahrani kožu i ostavlja ju izrazito mekanom.
Alverde ulje za lice od ruže- nakon peelinga obavezno stavim ovo ulje. Lagano za doziranje, miris klasičan alverde ruža (čim to tako kažem, znači da nisam oduševljena mirisom). Ne upija se baš brzo u kožu, ali fino nahrani lice.
Nuxe okoloočna krema- o njoj sam također već pisala (klik). Super nahrani osjetljivo područje oko očiju, nema tamnih kolutova i natečenosti, ne nagriza oči i jako fino miriši, ali se miris ne zadržava dugo na koži.
Vichy Aqualia Thermal okoloočni roll-on- roll-on uglavnom stavljam ujutro kao podlogu za šminku oko očiju. Roll-on služi ublažavanju natečenosti i poticanju cirkulacije okoloočnog područja. Ne mogu baš reći da to doista i radi, ali zadovoljavajući je proizvod.
Ammara i Nuxe balzam za usne- nema više ispucalih usana od kada koristim Ammara balzam, a Nuxe koristim od tada isključivo kao podloga za ruž ili sjajilo. Pisala sam o oba balzama (klik) i stalno mažem usne. I mirišem na mandarinu. :)
U skorijoj budućnosti planiram puno toga još probati po pitanju njege kože, ali to ostavljam za jedan drugi post i odlazak u Berlin. Što vi koristite? Kako vi njegujete lice?

Broj komentara: 6:

  1. Ja sam šokirana koliko proizvoda za njegu lica! Dakle, svaka čast što ti se da sve to koristiti i odvajati toliko vremena, ja sam toliko lijena da koristim samo Nuxe micelarnu, Vichy Normaderm kremu protiv nepravilnost, Avene Clean-AC i termalnu vodu. A sve ostale kreme skupljaju prašinu u ladici :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo su ostatci. :) Ima toga još puno, ali sam potrošila, a ostalo je samo najnužnije. Micelarna mi je amen na sve u njezi kože. Zaista je odlična. i NIKAD nisam lijena da ne napravim ritual njege. :) to me jako opušta. :)

      Izbriši
  2. Uh, obožavam preparativu :) Volim voditi računa o svojoj koži čak i iznutra i smatram da skidalica i kremica nikada dosta. Ove jeseni/zime koristim Nuxe od ruže za skidanje šminke, Yves Rocher dnevni piling za umivanje, Nuxe od ruže tonik i par kremica + serum. I nikada mi lice nije bilo svježije i zdravije. Mislim da ću ostati na ovoj kombinaciji, samo ću s dolaskom toplijih dana promijeniti kremice i maske za lice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, nema mi ništa ljepše nego biti u kupatilu i nanositi sve te kremice...i ja sam našla dobitnu kombinaciju, ovo je samo dio, koji reduciram da ne moram tegliti tamo, ali kad se budem vraćala onda ću se opskrbiti...Jesi radila post sa preparativom? :)

      Izbriši
  3. Meni je ovaj post skroz zanimljiv. Obožavam "zaviriti" u kozmetiku drugih cura (samo ovako internetom, inače ne otvaram ljudima ormariće po kućama)... Iako ti imaš drugi tip kože od mene, super mi je što saznam više i o tome. Zainteresirala si me s ovom Biopha micelarnom... Imam još dosta Bioderme na lageru, ali sad me baš cima?!

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam samo jedan proizvod od Biopha i nije mi se svidio. Onda sam htjela probaci i micelarnu i taman taj dan kad sam ju kupila je jedna blogerica napisala kako jako peče na očima. I taman pomislila kako sam opet fulala. Ali nisam, i zaista mi je najbolja. Napisala sam da sam sve ove malo bolje probala, Vichy mi je bila najbolja, ali ova je bolja. A sadrži 400ml i košta 62 kn. :)

      Izbriši