nedjelja, 21. travnja 2013.

My MakeUp Bag

Ja jako volim čitati postove čije je mjesto radnje nečija kupaonica ili kutak za šminku. Isto tako jako volim New In postove, kao i favorite. Zato sam danas odlučila podijeliti s vama ono što ja svakodnevno koristim da ne izgledam kao strašilo. Znate da nisam mogla nositi svu kozmetiku sa sobom pa sad intenzivno trošim ove proizvode i moram priznati da bi najradije ovdje dovela svoje kupatilo i sve one lijepe stvarčice koje sam morala ostaviti. Ima tu svega i svačega. Ako ste primjetile, volim i skupu i jeftinu kozmetiku, ovisno o raspoloživom iznosu u novčaniku, ali moram primjetiti kako se sve više drogerijskih brednova trude biti što bolji i kvalitetniji. Što me jako veseli. Idemo sada, redom.
Ne gomilam pudere i uvijek imam najviše dva. Nekako ih volim potrošiti i kupiti neki novi, nego ih imati 10 koje nikad neću potrošiti i na kraju ću ih baciti. Ono što intenzivno trošim, a što je već pri kraju (i sad kad razmislim, nisam napravila recenziju ove divote) jest Yves Rocher puder u kremi. Predivna podloga za suhu kožu, jako kremasta, sa odličnim efektom prekrivanja. Svakako preporuke. O Yves Rocher loose powder-u sam pisala i bliži se kraju pa se veselim već nekom drugom. Clinique BB krema unazad nekoliko mjeseci moj favorit. Misslyn korektor sam recenzirala i pomeo je Chanel. :)
Nakon podloge, slijede rumenila i konturiranje. Rekla sam već jednom kako konturiranje radim sa dva favorita: MAC bronzer i NYX rumenilo u nijansi taupe. Kako dolazi ljepše vrijeme, MAC prednjači jer daje izvrsnu preplanulost koja mi kronično nedostaje. Kao što vidite, imam nekoliko favorita među rumenilima, a to su: Catrice defining blush i nijansi Apropos Apricot (prekrasna peachy nijansa, jako pigmentirana i postojana), Sleek rumenilo u nijansi Pixie Pink, Alverde kremasto rumenilo u nijansi Winter Rose, Kryolan kremasto rumenilo u nijansi Dahlia i MAC rumenilo u nijansi Dainty. Kao iluminator koristim Catrice Multicolour Highlighter u nijansi Vanilla Love iz njihove posljednje LE kolekcije. Recenzija slijedi uskoro, ali možete otći slobodno po njega. :)
Obrve lagano divljaju jer kozmetičarku nisu vidjele nekoliko mjeseci, ali trudimo se izaći na kraj. Pored redovitog čupanja i šišanja, moji saveznici da ih ukrotim jesu NYX olovka za popunjavanje i Catrice gel za obrve. Olovkom sam oduševljena, gelom malo manje jer mi ništa, ali baš ništa, ne može zamijeniti Anastasia gel za obrve. Nisam ga ovdje još pronašla, ali uskoro se bacam u potragu.
Obavezno prije nanošenja sjenila stavljam baze. Ovo su moja dva favorita, ali bih bila jako sretna, kada bi se ove dvije baze stopile u jednu. Artdeco baza je odlična jer drži cijeli dan sjenilo na mjestu, daje intenzitet sjenilima, ali nikako ju ne mogu smisliti kada želim kapak samo malo zagladiti i dati mu boje, ako želim samo maskaru na očima. Zato mi služi Essence I love Stage baza, koja jako lijepo zagladi kapak i daje mu boju, ali što se postojanosti tiče, nisam zadovoljna. Nakon pola dana jednako se skida kao i sama sjenila bez baze. :( Zna li netko spoj ove dvije?
Volim naglašene oči, ali neutralnim bojama. Zato imam ove dvije palete za koje odgovorno tvrdim da ne znam koja mi je bolja. Kombiniram ih sama ili međusobno. Sjenila su im jako pigmentirana i postojana i možete ih koristiti i kombinirati na nebrojeno puno načina. Riječ je o UD Naked 2 paleti o kojoj svi pišu hvalospjeve pa tako i ja, ali ako želite malo jeftiniju verziju onda proučite NYX paletu Caviar and Bubbles. Nedavno sam tražila mat bež sjenilo i pronašla sam Catrice Oooops..Nude Did It Again i jako sam zadovoljna. Uz GlossyBox mi je stigao i pigment DaVinci i predivan je. Recenzija uskoro. 
Moja tri favorita što se tiče maskare su Rimmel Volume Accelerator koja je i nakon tri mjeseca svakodnevnog korištenja jednaka kao i prvog dana. O Chanel maskari sam također pisala, ali si nikada neću oprostiti što je vodootporna, ali naučila sam metodu skidanja pa nije tako loše. I najnovija maskara koju sam dobila na poklon jest Yves Rocher maskara. Recenzija također uskoro. I za sam kraj slijede ruževi.
Primjetila sam da sam za sve ruževe/sjajila već napravila recenzije i da je sve već rečeno. Essence Stay Matt kremasti ruževi i dalje broj jedan uz Misslyn ruževe iz Terra Africa kolekcije. Tu je i nezaobilazna Clinique debeljuca i NYX sjajila. Nemam puno olovaka za usne jer koristim jednu jedinu koja mi ide uz sve ruževe, a to je Max Factor olovka u nijansi Pink Petal koja je nešto između bež/roskaste i ide uz sve.
I to bi bilo sve. Htjela bih ja još, ali eto...Jednom, kad budem velika. :) Imamo li neke zajedničke favorite? Koji su vaši favoriti i bez čega ne možete zamisliti šminkanje? :)


Broj komentara: 29:

  1. Kada budeš velika :P
    Super su mi stvari iz tvoje torbice, neke sam zbog tebe već stavila na WL i definitivno si moram upotpuniti kolekvciju :)

    Ja šminkanje ne mogu zamisliti bez više stvari: BB kreme ili tekućeg pudera, zatim rumenila jer bez njih izgledam kao da nemam kapi krvi u sebi, korektora za podočnjake (must) i maskare :) Zatim na red dolaze sjenila, ruževi, sjajila i tako :D
    Jako mi se sviđa tvoj odabir kozmetike i također volim i jeftinije i skuplje brendove - ovisno o novčaniku i o tome što mom licu odgovara :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po onome što govoriš kakova si, rekla bih da smo iste po boji tena, i bojama općenito. Da, volim i jeftino i skupo, naravno da bi sve kupovale samo najbolje, ali nekada iz principa ne dam, a nekada zbilja nema potrebe za neku stvar dati tolike novce kada može i jeftinije. Ja, i sa rumenilom izgledam kao da nemam kap boje u sebi, tako da... :)

      Izbriši
  2. Sviđa mi se Clinique debeljuca, o ovim Essence mat ruževima čitam same pohvale, sigurno će jedan primjerak biti i u mom posjedu. Ova NYX olovka za obrve se čini kao nešto što mi treba. :D Odoh ju tražit po ebayu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš ju kod nas na Šminka i to stranici. Napisala sam gdje i po kojoj cijeni. Pa ko ti se ne da čekati, možeš kod njih naručiti...

      Izbriši
  3. Dobar dio sam i sama isprobala sa ove liste i moram reći da mi se sve sviđa :D:D izuzev Cliniqua bb kreme ali to je zato što NIKAKO nije za masno lice (naročito u ljeti) ... i ja obožavam ovakve postove ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam danas probala Vichy Idealia BB kremu. Kako stojiš s njom?

      Izbriši
  4. Jako mi se sviđa tvoj odabir! :)
    Zajedničke su nam Essence baza i Naked2. Iskreno, što se tiče baza za kapke, ja ne mogu zamisliti život bez UDPP u nijansi Sin. Fantastičan mi je kao baza, a volim ga nositi i samostalno na kapku.
    Kako sam razapeta na relaciji VŽ-ZG, kozmetiku koju koristim svakodnevno, svela sam na minimum. Koristim Essence 05 To die for paleticu, Catrice set za popunjavanje obrva, CDR gel za obrve, Estee Lauder: serum, maskara, ruž, korektor i sjajilo, Essence rumenilo iz posljednje vampirske kolekcije. :D
    Upravo kako kažeš, drogerijski brendovi sve su bolji i bolji, neki od njihovih proizvoda su me naprosto oduševili. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jednom sam imala taj UD primer i bila sam jako zadovoljna. Dodupe, bio je to samo tster, ali mislim da bi ponovila kupovinu. Nekako stalno zaobilazim EL, ali morat ću joj se više posvetiti. Da, drogerijski brendovi sve više drže do toga da budu kvalitetni i pristupačni što mi se sviđa. :)

      Izbriši
  5. I ja volim i čitati i pisati ovakve postove :-) jako mi se sviđa ova NYX paleta, ali mi definitivno ne treba još jedna paleta, a nekako me uvijek mame te palete sa neutralnim sjenilima.....
    Artdeco bazu nikao ne volim :-( istina jeste da ona dobro drži sjenila, ali mi se ne sviđa ni kako se razmazuje i njena boja... ne volim je baš :-( moja omiljena je UDPP u nijansi Eden koja je boje kože te osim što odlično radi svoj posao ona i ujednačava boju kože na kapku.... također volim i MAC paint pot soft orche koji se ponaša slično kao baza i dobro mi drži sjenila.... eto ja se raspisala :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, tu UD bazu sam i ja probala i bila mi je odlična, mislim da ću je potražiti. Mac paint pot imam na WL, ali nikako. Ali valjda će uskoro. Neka si se raspisala, volim kad se raspišeš. :)

      Izbriši
  6. Jednog dana ću ti doći u Berlin i ukrasti cijelu kozmetičku torbicu :D Ja kad budem velika ću početi koristiti sjenila na svakodnevnoj bazi, i onda ću si kupiti UD paletu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro da znam što moram sakriti od tebe. UD je bila na sniženju pa prati, možda ju jednom puno snize pa će biti tvoja.

      Izbriši
  7. E i ja bas volim ovake postove, a i te postove iz kozmetickih kutaka. Moj favorit koji delimo je definitivno Artdeco baza. A u ono Mac rumenilo koje si pomenula sam se upravo zaljubila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Artdeco baza je odlična za trajnost, ali to je sve. Rumenilo je odlično, ali njega sam kupila davno prije bloga pa nema smisla da sada radim recenziju kada je na pola potrošen.

      Izbriši
  8. Obožavam ovakve postove :D imaš puno divnih stvari koje bih ti ukrala :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja obožavam ovakove postove kod drugih, zato sam i sama jedan napisala. :) Nemoj ukrasti, to mi je najvrijednija imovina. :)

      Izbriši
  9. joj obožavam ovakve postove :)))

    imamo zajedničkih favorita - dainty, NYX sjajila i essence stay matt sjajila :)

    Clinique BB krema je jedino od ovog da sam probala, a da me nije oduševila - prebrzo se zamastim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očito da je BB krema namijenjena suhoj koži jer je meni odlična. :) Imamo puno zajedničkih favorita. :)

      Izbriši
  10. Kao i ti, i ja volim zaviriti u tuđe kozmetičke torbice, kupaonice (ne doslovno) i općenito "kolekcije", veće ili manje. Tako da je ovaj post 100% pogođen! Hvala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto to jako volim i to su mi definitivno najdrazi postovi. Zato cu se truditi i da ih ja pisem. :)

      Izbriši
  11. Koji raj za oči <3

    Ja bi se legla među sve te stvari i jedno po jedno isprobavala :))

    Divno <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, i onda ces sada nabaciti jedan post sa onim ruznim Dolce Bagana rumenilom i tako...

      Izbriši
  12. Eh sve mi hocemo jos kad budemo velike :D ja sam jos mala sto se tice kozmeticke torbice ali ne zalim se, ima sve sto mi je potrebno, sve dok me ne uhvate momenti zelja i pozdrava :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti momenti želja i pozdrava su mi najdraži. Kad poželim i pozdravim se sa novčanikom. :)

      Izbriši
  13. Odgovori
    1. Hvala, ali ja bi htjela da je joooossss veca. :)

      Izbriši
  14. krema,bb krema,labelo pa ponekad bez maskare odem vani ako sam bas u jakoj zurbi ali bez tih stvarčica neidem vani. kad imam vise vremena onda ide maskara i sjenilo i full makeup :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je uvijek full makeup. Ne znam zašto.

      Izbriši