nedjelja, 7. travnja 2013.

Hair Care

Imate suhu, beživotnu kosu bez volumena i sjaja!? Ako je odgovor da, onda nastavite čitati, ako nije, slobodno preskočite ovaj post. Ali mislim da nema žene koja barem jednom u životu nije muku mučila sa ovim problemom i tražila rješenje. Dugo sam odugovlačila sa ovim postom jer nisam naišla na idealnu kombinaciju. Ako je odgovarao šampon, nije regenetor, ulje je previše mastilo i otežavalo kosu, pjena je bila koma itd, itd. Napokon sam uspjela pronaći dobitnu kombinaciju i jako sam zadovoljna rezultatima. Pa evo mojih favorita.

Ne vjerujem previše u marketinške trikove, ali sam recenziju pročitala kod Ivane sa Anaviglam (definitivno ću ju prestati pratiti, ubija svakim novim postom. Jeste vidjele one štikle!??! OMG!!) pa ako se ona kune u njega, onda mora da je dobar. I ne da je šampon dobar, već je predobar! Nema silikona što je za mene vrlo bitno. Znači, ne otežava kosu, a uz to jako fino miriši. Ovisno o stanju kosu, šamponiram tjeme jednom do dva puta. Nakon sušenja kosa ima onaj wow efekt, podignuta je bez da sam ju fenirala ili uvijala. Volumen traje prvi dan, ali s obzirom da želim malo produžiti taj efekt volumena imam još jednog pomagača u obliku pjene. Napominjem da kosu prilikom sušenja uvijek nagnem prema dolje i nikad ne sušim prirodnim putem jer se uvijek prehladim i danima patim od glavobolje pa zato mi je bitan regenerator koji će mi nahraniti kosu, a idealan je:
Balea regenerator za suhu kosu, također bez silikona sa više vrsta ulja. Jako lijepo omekša kosu i omogućuje lakše rasčešljavanje. Jako fino miriši, namijenjen je suhoj kosi. Definitivno nahrani kosu, zagladi i vrhovi mi manje pucaju. Kod frizera nisam bila već sigurno četiri mjeseca, ali nemam ni potrebe jer nemam suhih i ispucalih vrhova. Moram napomenuti da mi je šampon iz ove linije također bio jako dobar, ali želim volumen, a šamponom ga nisam dobila. Sam regenerator je pomalo kao mlijeko, bjelkaste i rijeđe teksture. Prije sušenja uvijek nanosim ulje za kosu koje će ju još dodatno zaštiti od vrućine, a najbolje ulje koje sam do sada isprobala (a, vjerujte bilo ih je..) je
Balea argan i suncokretovo ulje iz iste linije kao i regenerator. Bez silikona, bez otežavanja i kao da ima neke sitne sjajne čestice u sebi moja kosa ga jako obožava i u trenu upije. Nanosim ulje od sredine prema vrhovima na mokru kosu i obavezno nakon sušenja nanesem nekoliko kapi na dlan i utrljam dodatno u same vrhove. Nemojte misliti da mi kosa izgleda masno. Naprotiv, kosa izgleda jako sjajno i njegovano. Mislim da ne moram reći kako savršeno miriši, rekla bih na kokos.  Nakon ulja, za dodatni volumen sam otkrila i pjenu
John Frieda pjena za volumen. Inače, volim JF proizvode, mada su uvijek malo poskupi, ali uvijek imate neke akcije pa možete proći jeftinije. Dok nisam otkrila ovu pjenu, bježala sam od njih kao vrag od tamjana, ali s ovom je druga priča. Ne isušuje kosu, ne otežava i daje volumen koji uz samu upotrebu šampona ne bih dobila. Ne lijepi kosu već je kosa i dalje lepršava, ali ju ipak malo ukroti. Odlična stvar mi je da ne moram prolaziti često rukama po kosi da dobijem volumen, pa mi se samim time kosa manje masti, ali napominjem kako kosu perem svaki drugi dan. Ne mogu izdržati više, a niti želim. I za kraj, ali ne uvijek, nanosim lak za kosu, koji sam također nedavno otkrila, a svojio me na prvu
L'oreal Elnett lak za kosu, iznimno postojan sa mikročesticama za sjaj. Dobijete čvrstoću i sjaj, no želite li brzo promijeniti frizuru koju ste zalakirali, nema problema. Samo češalj u ruke i dobijete kosu kao da ste ju upravo oprali. Nema onog ljepljivog efekta, već sjajna kosa. Definitivno garantiram za ove proizvode. Znam da je svaka kosa drugačija, ali meni su uvelike pomogli. A sada da čujem vaše favorite. :)

33 komentara:

  1. Vratila se Mirna u velikom stilu :D hm, nemam ja ništa odavde, iako si sad i mene zainteresirala ovim šamponom, ali ja bih ga mogla koristiti jedino u kombinaciji s Vichy Dercos šamponom jer, kao što već pisah, imam perut. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahaha, hvala na predstavljanju. :) Ako imaš prhut, mislim da ne bi trebala probati šampon. Čitala sam da cure od njihovih šampona dobivaju još više. Ali ostale proizvode možeš probati. :)

      Izbriši
  2. Sad si me i ti dodatno zainteresirala za ovaj Loreal šampon... ne treba mi volumena, ali mi se kosa slijepi u korijenu pa možda bi mi mogao pomoći u tom problemu, moram probati!
    Nekako nikad nisam obraćala pažnju na ove Balea proizvode jer već po boji ja sam zaključivala da su samo za tamnu kosu! :/ ali eto prevarila sam se heheh pa ću ih malo prostudirati ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada su ih predstavili onda sam i ja pitala ima li i za plavu kosu jer nisam čitala. Ali ne, ovo je kao repair linija i zbog arganovog ulja je ta boja. I odlično mi je sve iz te linije. Probaj šampon, nije na odmet. Pa ćeš vidjeti. U krajnjoj liniji, prati ćeš kistove sa njim ako ti ne odgovara. :)

      Izbriši
  3. E pa fuckich, ostavila sam komentar a sad ga nigdje :(
    Afrodita sampon od koprive sa biotinom i stavim u njega kapi od koprive i pantenol, sad odmaram kosu od njega sa Afrodita samponom od kamilice. Isprobala sam svaki moguci koji se moze kupit u drogerijama i ovi su mi najdrazi tjemenu.
    Nakon toga Balea dvominutna kura od kokosa bez silikona, super omeksa kosu ali ne slijepi.
    Loreal mlijeko za zagladjivanje i zastitu od toplote jer mi je kosa crazy frizzy :) i na kraju avon advance techniques serum za vrhove. Nema ga boljeg!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpisujem Avon serum za vrhove. Jesi probala ovaj sa marroccan oil? Taj je zakon! Nisam probala Afroditin šampon, ali sam imala Garnier od 5 vrsta biljaka i bila sam jako zadovoljna, stvarno je kosa bila lijepo svježa. Ali želim volumen. To mi je najbintije. Balea maske sam također probala i potvrđujem da su dobre.

      Izbriši
    2. Nisam ovaj probala ali imam isto avonov maroccan argan oil serum. Njega ponekad stavim jer mi je masniji ali najdrazi mi je ovaj zeleni :)) A nekad i ovo... http://noisettecorner.blogspot.com/2013/01/indola-smooth-serum-finish.html

      Ma luda sam sto se kose tice :D nikad mi dosta preparata. Naravno ne stavljam ih sve u isto vrijeme ali eto sve nesto mislim da ce svaki smirit frizziness :)

      Izbriši
    3. I ja jako patim na kosu. Ali to je prvo što čovjek uoči na ženi, pa ne može biti masna i nikakva. :)

      Izbriši
  4. Meni volumen nije problem , ali suva i bezivotna kosa svakako jeste... Izgleda da bi mozda ovi Baleini proizvodi bili pun pogodak... Jer ja trazim nesto sto ce nahraniti kosu, bez volumena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda definitivno probaj. Ja sam jako zadovoljna, a mislim da nema šampona i regeneratora za suhu kosu koji nisam isprobala.

      Izbriši
  5. Inače koristim Elseve/Elvital šampone, regeneratore itd. jer mi najbolje odgovaraju. Već sam isprobala pola njihovih šampona i planiram isprobati ostatak pa ću vidjet koji mi najbolje odgovara i nastavit ga koristit, za sad je to definitivno ovaj Volume Collagen, stvarno je odličan. Planiram isprobat ove Baleine stvarčice, već ih dugo škicam. :D Imam par JF proizvoda, i onako onako su. Neki su stvarno odlični, neki su bleeh. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nekako nisam bila zadovoljna njihovim šamponima, do ovoga. Možda zbog silikona. Slažem se sa JF proizvodima. Ona linija za plavuše je stvarno bleeh. Baš bezveze. Ali ova je odlična. Planiram svakako još isprobati iz te linije nešto, samo čekam popust.

      Izbriši
  6. super postic :) volela bih da probam taj prvi sampon :)
    mada sad sam zaludjena svojim aussie uzorcima i msm da cu da napravim zalihe kad na leto odem u hrvatsku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam bila ovih dana po dućanima, mislim da je konačno i ovdje stigao i prvo što ću probati to je ona 3 minutes miracle maska, nakon toga ću razmisliti što dalje. I oni imaju liniju za volumen pa možda probam i to.

      Izbriši
  7. Ni meni volumen nije problem, ali suha kosa je totalno druga stvar. Probala sam Balea oil repair šampon i meni je bio OK kada ga koristim samog, dakle ne i nakon DIY maske za kosu s uljima jer mi nakon nje ne ispere kosu dobro, pa i dalje ostaje masna. Kada ga koristim samog sasvim mi lijepo omekša kosu :) Poslušat ću tvoj savjet i nabaviti i regenerator iz ove linije, imam osjećaj da će mi biti baš dobar sada za ljeto kada je kosa često izložena suncu i češće je perem :)

    OdgovoriIzbriši
  8. i ja sam kupila ovaj šampon, no nisa ga još isprobala (ni ne treba mi volumen, al ajd?), no mama je i kaže da joj je super. od ovih tvojih proizvoda sam probala samo lak i super mi je :)

    moj favorit trenutno je vichy šampon proti peruti za osjetljivo vlasište (nemam perut, ali imam osjetljivo vlasište) i Kerastase Masquintense maska za kosu. Zadnja 2 puta sam koristila Aussie 3 minute miracle constructor i čini mi se ok, ali morat ću ga još isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i taj Vichy šampon, ali koristim ga samo ukoliko dobijem prhut. Kerastase proizvode imam već duže vremena na WL, ali nikako. I ja ću probati tu 3min masku.

      Izbriši
  9. Ja jos uvek trazim neki dobar lak za kosu, a ovaj mislim da nije dostupan. :/ Sto se tice ostalih stvari - Schwarzkopf Gliss linija, njihovi samponi i regeneratori su mi favoriti vec duze vreme, kao i ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa Gliss linijom ne znam što se događa, ali koliko sam ju hvalila sada mi nije dobra. Mislim da se radi o zasišenju. Definitivno mi je trebala neka promjena i sva sreća pa sam dobro pogodila.

      Izbriši
    2. Verujem da ce i meni trebati neka promena! :) Ja preko leta volim da koristim Garnier Fructis proizvode jer mirisu bozaaaanstveno! ;D

      Izbriši
    3. UH, znam ih, da mirišu prefino, ali mojoj kosi nekako ne pašu.

      Izbriši
  10. Ljubičasti Loreal, got it! Meni baš treba volumena pri korijenu. A i Balein regenerator i ulje bi isto dobro došli. I lak za kosu. I pjena. Odi kvragu :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Sad moram i ja uskočiti u ovaj L'oreal Volumen vlak. Nemam suhu kosu, ali volumena pri korijenu mi ne bi škodilo ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Uff, ti si već druga koja hvali ovaj šampon.
    Moram priznati da dugo nisam koristila Loreal šampone, valjda je ovo neki znak da počnem:D

    Inače, ne koristim pjene, gelove i ostale styling proizvode ali znam po mami da je jako zadovoljna Baleinim proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja koristila do ovoga. I jako sam ugodno iznenađena. Baš je dobar. Probaj, znaš da ćeš pokleknuti. :P

      Izbriši
  13. Hvala draga na ukazanom povjerenju :D i samo da znaš da sam kupila i regenerator ali kad isprobam javim ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radije bi probala onaj kao booster. To mi golica maštu.

      Izbriši
  14. mewni su se odlični pokazali zeleni pantene i schauma q10 regenerator iako ni aussie nije loš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pantenom nisam nešto zadovoljna, a Aussie se spremam isprobati kada se vratim inače ću imati 10 kofera.

      Izbriši